Műszaki leírás

Általános ismertetés

A Corner Park Szentgotthárdon, a Hunyadi u 46 szám alatt, a Hunyadi út és Ady Endre út által közrefogott háromszög alakú területen épül
A Corner Park  6670 m2-es  területen fekszik, a terület főbejárata a Hunyadi útról  nyílik. A lakókomplexumhoz összesen 86 db 25 és 80 négyzetméter közötti alapterületű lakás, egy Corner Fitt elnevezésű sportkomplexum, egy teniszpálya, 46 garázs és 65 parkoló tartozik.


Kattintson a Virtuális Lakásválasztó feliratra, és válassza ki álmai otthonát!

Tovább a Virtuális Lakásválasztóhoz
 

Az épület szerkezete

Az alapozás monolit vasbeton tömbalapokkal, és sávalappal készül, monolit vasbeton lemez fogadóaljzattal.
A teherhordó szerkezet égetett kerámia tégla teherhordó falazattal, kiegészítő monolit vasbeton pillérekkel és monolit vasbetonfödémekkel. A lakások között 30 cm kiegészítő hang-gátló falazat készül.
Az épület földszint + 3 emeletes.
Hagyományos fa tetőszerkezet, cserépfedéssel, porhó elleni védelemmel.
A homlokzaton az erkélyek, a homlokzati síkok mozgatása, a párkányvonal magassági játéka  oldják, finomítják az épület tömegméreteit.
A tervezett válaszfalak mindenhol hagyományos jellegű szerkezetek, 10 cm vastag válaszfaltégla elemekből készülnek.

Hőszigetelés

Hőszigetelés oldalfalon 15 cm vastagságban Dryvith rendszerű
Hőszigetelés  koszorúk  előtt 5 cm vtg.

Külső nyílászárók

Fa szerkezetű hőszigetelő üvegezésű ablakok, ajtók u=0,7 W/m2 K.
Szekcionált garázskapuk.

Belső nyílászárók

A lakásbejárati ajtók minimum 6 ponton záródó, MABISZ minősítésű biztonsági ajtók, kiemelés biztos pánttal, több ponton záródó zárral.
Utólag szerelhető tokos laminált ajtók.

Burkolatok

Szobákban: szalag parketta (8mm vastagságú panelekből) melanin fedezettel szegőléccel, választható színben.
Fürdőszoba: gres padló és csempe burkolat 210 cm magasságban.
Konyha: gres padló és csempe burkolat konyhapultok felett 60 cm magasságban.
WC: gres padló és csempe burkolat 150 cm magasságban.
Előtér: gres padló burkolat 10 cm-es gres kőporcelán lábazattal, mely megegyező színű és minőségű a járólappal.
Erkély: fagyálló gres lap burkolat, lábazat azonos anyagból és termékből.

Felületképzés

Fehér színű festett fal és födém.

Szaniterek, szerelvények

Mosdókagyló: fehér színű, szifontakaróval
Mosdó csaptelep: egykarú krómozott keverő csaptelep
Lemezkád: fehér színű
Kád csaptelep: egykarú krómozott keverő csaptelep,
WC: falban süllyesztett víztartállyal
A fürdő és a WC szellőzést késleltetett kapcsolójú ventillátorok biztosítják, melyek zárt rendszerű vezetéken keresztül juttatják az elhasznált levegőt az épület tetősíkja fölé vezetett szellőző rendszeren keresztül.

Konyha

Elektromos berendezések (főzőlap, sütő, egyéb) beszerelési lehetőségéhez a bekötési és csatlakozási pontokat biztosítjuk. Konyhabútor nem tartozik bele a lakás vételárába foglalt felszereltségbe.

Elektromos berendezések

Az elektromos főkapcsoló a földszinten lesz elhelyezve. Innen kapja az épület a közösségi és lakásonkénti elektromos ellátást. Lakásonként alapesetben 1 x 32 Ampert biztosítunk. A tárolók és a parkolóhelyek elektromos ellátása a ház elektromos rendszeréről történik. A lakások fogyasztói főelosztó táblája a lakáson belül falon kívülre szerelve.

Konnektorok:
• szoba: 20 m2 - nél nagyobb: 6 db, 20 m2 - nél kisebb: 4 db
• konyha: 2 db dupla, 2 szimpla + tűzhely, szagelszívó
• fürdőszoba: 1 db. Falikar
• WC: 1 db. Falikar

Vízellátás

A Corner Park ingatlan vízellátása a Hunyadi utcai DN100-as KMPVC gerincvezetékről DN75-ös bekötés kiépítésével biztosított.
A lakópark vízfogyasztásának mérése a lakások esetében lépcsőházanként, lakásonként , a gazdálkodási egységek  esetében pedig az „I” épületbe tervezett üzlet-irodához, az „A” épület 3 üzletéhez, valamint a Squash épülethez önálló elszámolási főmérővel tervezett.
A tervezett elszámolási főmérők aknája a telekhatártól 0,5m-re a kapubejáróban a zöldterületen kerül kialakításra.
A vízmérőktől az épületekig térszint alatt szerelt KPE vezetékek épülnek. Az épületen belül az alap és felszálló vezetékek anyaga horganyzott acélcső, az ágvezetékek padlóban és falban vezetett HEWING alumíniumbetétes, oxigéndiffúzió ellen védett, ötrétegű, műanyag nyomóvezeték.
A lakások és az üzletek melegvíz ellátása lépcsőházanként központilag tervezett, Vulcano hőszivattyús és napkollektoros energiatermelő berendezésekkel, tisztán megújuló energiahasznosítással.
A melegvíz tárolókba a legionella mentesítés biztosítására elektromos fűtőpatron kerül beépítésre. Az egyes lépcsőházak napkollektorai a tetőfelület D-i oldalán kapnak helyet, a tárolók pedig a lépcsőházak felett kialakított gépészeti szintre kerülnek.
A melegvíz fogyasztás mérésére lakásonként és üzletenként melegvíz almérőket helyezünk el.

Csatornázás

A Corner Park szennyvíz elvezetése szétválasztott rendszerű csatorna hálózattal biztosítható.
A teljes project szennyvíz elvezetését, a Hunyadi utcai DN300/KGPVC gerincvezetékről új DN160/KGPVC bekötő vezeték kiépítésével biztosítjuk.

Gázellátás

A Corner parkban a Corner-Fitt épület ellátását az Ady utcai DN63-as középnyomású gerincvezetékről meglévő DN32-es gázbekötéssel biztosítjuk
A lakó épületek fűtése megújuló energiával működő rendszerrel kerül kialakításra.

Fűtés

A lakóépületek hőellátására VULCANO típusú levegő-víz hőszivattyút tervezünk kialakítani, melyet az épületben egy gépészeti helyiségben helyezünk el.
A hőszivattyú mellett lépcsőházanként napkollektorok fűtés rásegítésre alkalmas kivitelben csatlakoznak a hőellátó rendszerhez. A hőszivattyúval és a napkollektorral kinyert hőt V=1500 literes fűtési puffer, és 800 literes melegvíz tároló beépítésével tároljuk.
A hőszivattyús rendszer által előállított fűtővíz névleges hőfoklépcsője 55/45C.
A lakásokba és az üzletekbe egyedi SONTEX típusú, digitális termosztátról vezérelhető hőmennyiség mérővel, hideg- melegvíz mérővel ellátott mérőszekrényt tervezünk. A digitális termosztát működteti a mérőszekrényben található zónaszelepet, melynek nyitásával a lakásban a kívánt hőmérséklet beállítható.
A lakások fűtésére alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtést tervezünk. A betervezett hőleadók Vogel & Noot típusú acéllemez lapradiátorok, kézikerékkel, szabályzó szeleppel felszerelve. A fűtési alap- és ágvezetékek padlóban vezetett Henco ötrétegű, műanyag csövek. A padlóban vezetett csővezetékeket védőcsővel kel szerelni, a szabadon szerelt vezetékeket hőszigeteléssel kell ellátni.

Corner-Fitt épület fűtése

Az épület hőellátását egyedi zárt égésterű, kondenzációs fali kazánnal oldjuk meg.
Az épület fűtési hőigénye: 10,0kW
Az épület szellőzési hőigénye:70,0kW
Melegvíz készítés hőigénye: 30,0kW
A tervezett gázkészülék típusa WOLF CGB 100, Névleges teljesítménye: 94,0 kW. A kazán üzemeltetését külső időjárásfüggő szabályzó egység végzi.
A melegvíz termelést WOLF SE-2 típusú V=400 literes indirekt fűtésű melegvíz tároló biztosítja. A tároló fűtését a kazán végzi előnykapcsolással a radiátoros és a padlófűtési rendszerrel szemben.
A fallabda termekben légfűtés, a konditeremben és a szociális egységekben pedig radiátorral kombinált padlófűtés tervezett.
Az alacsony hőmérsékletű padlófűtés hőfoklépcsője 40/35C. A padlófűtési vezeték típusa Rehau RAUTHERM S többrétegű műanyag padlófűtési vezeték ponthegesztett acélhálóra szerelve, minimum 4,5cm esztrich vastagsággal a cső felett. A padlófűtési körök osztó-gyűjtő egységeken keresztül fűtik a helyiségeket.
A radiátoros fűtés kétcsöves rendszerű, a padlófűtéssel azonos 40/35C hőmérsékleten üzemeltetve.
A betervezett hő leadók Vogel & Noot típusú acéllemez lapradiátorok, kézi kerékkel, szabályzó szeleppel felszerelve. A fűtési alap- és ágvezetékek padlóban vezetett HENCO ötrétegű, műanyag csövek. A padlóban vezetett csővezetékeket védőcsővel kel szerelni, a szabadon szerelt vezetékeket hőszigeteléssel kell ellátni.

Telefon

A lakásokban, a nappali szobába telefon csatlakozási lehetőséget biztosítunk.

Kábeltévé

Kábeltelevíziós csatlakozás: egyszobás lakásonként 1 db csatlakozó, a nagyobb lakásokhoz szobánként 1 csatlakozó tartozik.

Megjegyzés

A műszaki leírásban szereplő anyagok azonos minőségű termékekre történő cseréjének a jogát az eladó fenntartja!
Minden belső módosításhoz, előzetesen az eladó jóváhagyása szükséges és azok költsége a vevőt terheli!
Az információk csak tájékoztatásul szolgálnak és nem képezik semmilyen szerződés alapját vagy részét!

 

Válassza ki álmai otthonát