Energiatakarékos megoldások

A lakásépítésben visszatérő probléma, hogy a kivitelező szeretné minél kevesebb befektetéssel megúszni a beruházást, és a majdani lakások üzemeltetési költsége nem érdekli, hiszen azt majd úgyis a vevő fizeti.
A Corner Parkban épülő lakásoknál merőben más a helyzet.  Komoly energiát fordítottunk az előkészítésben arra, hogy ne a kivitelezési költség, hanem az energiatakarékos üzemeltethetőség legyen a legfontosabb szempont.

Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy könnyebben eladhatók, értékállóbbak  azok a lakások, amelyek energiatakarékos technológiával készültek.
Ezért elhatároztuk, hogy a Corner Park energiaigényének nagy részét megújuló energia segítségével biztosítjuk.

A Corner Parkban a lakások és az üzletek melegvíz ellátása lépcsőházanként központilag tervezett, Vulcano hőszivattyús és napkollektoros energia termelő berendezésekkel, tisztán megújuló energia hasznosítással készül. Az egyes lépcsőházak tetőfelületének déli oldalán napkollektorok kapnak helyet, a lépcsőházak felett kialakított gépészeti szintre pedig tárolók kerülnek. A meleg víz fogyasztás mérésére lakásonként és üzletenként meleg víz almérőket helyezünk el.

A lakások fűtését lépcsőházanként elhelyezett, úgynevezett levegőkazánok biztosítják.
A levegőkazán nem más, mint egy levegős hőszivattyú. Egy olyan berendezés, ami várhatóan világszerte lecseréli a gázkazánokat. Jósági foka már eléri a 4,1-et, ami azt jelenti, hogy 1 Ft elektromos áram befektetéssel a berendezés a külső levegőből elvon 3,1 Forintnyi energiát (még a -20°C-os levegőből is), és a befektetett energiával együtt azt nekünk adja. Tehát a befektetett, működéshez szükséges energiát is megnyerjük. Ma már olyan minőségű levegőkazánokat gyártanak, amelyek lényegesen olcsóbban működnek, mint egy gázkazán. Nem az örökmozgót találták fel, egyszerűen csak az elektromos árammal működő levegős hőszivattyú a külső levegőből még annyi energiát tud elvonni, hogy azzal a meleg víz ellátás mellett az épületünket is fűteni tudjuk, még -20°C külső hőmérséklet esetén is. Nyugat-Európában ezrével cserélik le a gázkazánokat, levegőkazánra. Független a gáztól, nem kell kémény, nem robban, működése biztonságos.

Az energiatakarékosság jegyében a megfelelő, költségtakarékos energia biztosítása mellett az energiaszükséglet csökkentése a másik legfontosabb feladat.
A Corner Park lakásainak 15 cm-es külső hőszigetelő rendszere van, és külső nyílászárói is olyan megoldásokat tartalmaznak, amelyek garantálják, hogy a lakások üzemeltetői meg fognak lepődni, milyen kedvező áron fűthetik ingatlanjaikat.


Kattintson a Virtuális Lakásválasztó feliratra, és válassza ki álmai otthonát!

Tovább a Virtuális Lakásválasztóhoz
 

 

Válassza ki álmai otthonát