Alacsony rezsiköltségek

Abban biztosan egyetértünk, hogy életünk egyik legfontosabb eseménye - már akinek megadatik-,  hogy saját lakásba költözhetünk.

Óriási lehetőség, mely megváltoztatja életünket, lehetőséget nyújt új távlatok elérésére, ugyanakkor felelősséggel is jár.
Arról nem is beszélve, hogy a lakásvásárlás átlagos embereknél legtöbbször hitelfelvétellel jár, ami főleg mostanában átlagon felüli terhet jelent.
Ráadásul az üzemeltetést már saját pénzből kell fedezni.

Ezért tartjuk fontosnak, hogy a Corner Park lakásainak rezsiköltsége az átlagnál jóval alacsonyabb legyen.

A lakások üzemeltetésénél a víz-, és villanyköltségek tekintetében a lakástulajdonosok saját maguk szabályozhatják fogyasztásukat, hiszen külön mérővel felszerelt ingatlanjainkban csak attól függ a fizetendő víz, illetve villany számla nagysága, hogy mennyit fogyasztanak.

Teljesen más viszont a helyzet a hőenergia területén.
Honlapunknak „az energiatakarékos megoldások” című leírásában már részletesen ismertettük, hogy milyen műszaki megoldásokat választottunk, most azt elemezzük, hogy ezek miért jelentenek az átlagnál alacsonyabb rezsiköltséget.
Elsőként megvizsgáltuk a hőszivattyú telepítésének, és működtetésének költségét, összehasonlítva egy családi ház és egy társasház hatékonyságával.
Bebizonyosodott, hogy  a társasházban a  fajlagos, m2-re vetített üzemelési költség sokkal alacsonyabb, mint egy családi ház esetében:
Mivel méretezéskor a társasházat mindenképpen teljesen kihasznált állapotban vesszük figyelembe, azaz minden lakás teljes értékűen fűtve, minden lakásban a tervezett maximális lakószám alapján,  leghidegebb méretezési állapottal, maximális meleg víz igénnyel.
Ugyanakkor minél nagyobb a lakásszám, ezek az egyidejűségek annál kevésbé valósulnak meg, így a csúcsértékre kiválasztott hőszivattyú és az erre a teljesítmény kivételre méretezett energia kör csak részterhelésen fog üzemelni, így a COP várhatóan emelkedik is, az üzemeltetési költségek ezáltal csökkennek.

A meleg víz előállításának nagy része kollektorok segítségével történik. Azt gondoljuk, hogy nem kell tovább ecsetelnünk a napenergiával előállított meleg víz, és a gázzal fűtött kazánból nyerhető meleg víz költségének különbségét…


Kattintson a Virtuális Lakásválasztó feliratra, és válassza ki álmai otthonát!

Tovább a Virtuális Lakásválasztóhoz
 

 

Válassza ki álmai otthonát